Mijn favorieten

 

Wil je weten wat je woning waard is? Laat je huis taxeren door Woonaccent Makelaars Gorinchem!

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je wilt weten wat je woning waard is. Bijvoorbeeld bij de koop of verkoop van een nieuwe woning, het afsluiten van een hypotheek, voor de polis van de verzekering en voor de Belastingdienst. Maar ook als je een verbouwing achter de rug hebt en wilt weten of je woning meer waard is geworden. Bij Woonaccent Makelaars in Gorinchem kun je terecht voor een deskundige taxatie.


 


Waar let de makelaar op tijdens de taxatie?

Tijdens de taxatie let de Woonaccent makelaar op verschillende aspecten zoals de staat van het onderhoud, inhoud en oppervlakte, de constructie en kwaliteit van de materialen, de mate van isolatie, de rechten en plichten die op de grond rusten en op de ligging en omgeving van de woning. Bovendien brengt de makelaar overige omstandigheden in kaart die de waarde van de woning beïnvloeden. Denk hierbij aan prijsontwikkelingen in de markt en bestemmingsplannen. Van de bevindingen ontvang je een uitgebreid taxatierapport dat indien gewenst toegelicht wordt door de makelaar.

 
 

Woonaccent Makelaars Gorinchem taxeert je huis in 3 stappenVeelgestelde vragen 


Wat is het nut van een woningtaxatie?

Een woningtaxatie heb je nodig voor het aanvragen of oversluiten van een hypotheek. Zowel de Nationale Hypotheekgarantie als de meeste banken en hypotheekverstrekkers verlangen een gevalideerd taxatierapport uitgevoerd door een erkend en gecertificeerd taxateur. De certificering bij een onafhankelijke instelling, zoals het NWWI, waarborgt de validiteit van de taxateur, alsmede het rapport, en zorgt voor een uniforme en kwalitatief hoge werkwijze van alle taxateurs in Nederland. Dit geeft garantie dat de waarde op een bepaalde wijze wordt vastgesteld en voorkomt fraude. 

Bestaat er een verschil tussen een taxatie en een bouwtechnische keuring?

Ja, een bouwtechnische keuring wordt uitgevoerd door een bouwkundige. Deze keuring betreft alleen de bouwkundige staat van het huis. Een taxateur stelt de actuele waarde van een woning vast en constateert of er bouwkundige gebreken zijn. De taxateur geeft geen volledige analyse van de bouwkundige staat van het huis. 
 

Zijn de taxateurs vertrouwd met de regio?

Naast de certificering van de taxateur, eisen geldverstrekkers dat de vestiging van de taxateur zich binnen 20 kilometer van de woning bevind. Hierdoor garanderen zij dat de taxateur goed op de hoogte is van de plaatselijke omstandigheden. 

 


Neem contact op 

Heb je een vraag die hier niet bij staat? We helpen je dan graag verder door je vraag te beantwoorden. Gebruik het onderstaande contactformulier om je vraag te stellen of een adviesgesprek aan te vragen.  

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring